16:00

Syrianska Eskilstuna IF

Referat

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Syrianska Eskils...

En skön och viktig seger med 4-1 blev lördagens utdelning i matchen mot Syrianska Eskilstuna. En skön sensommardag inramade matchen och de 80 åskådarna njöt i solgasset av den fina fotboll som U-laget bjöd på.Syrianska hade den här dagen manfall och kom till Karlstad med 11 spelare. Vilket givetvis inte är optimalt, men trots det genomför de en fullt godkänd match.

U-laget tar tag i taktpinnen direkt och tar ett fast grepp om matchen. U-laget gör det viktiga första målet redan efter 10 minuter. Ett fint anfall med flera inblandade leder fram till att Ross får bollen centralt i straffområdet. Efter lite krångel med bollen rullar han enkelt in 1-0. Vi bjuder Syrianska på några omställningslägen, men Toomas kommer ut bra och fredar målet. I minut 32 kombinerar vi på nytt oss fram till ett bra avslutsläge där Odilon är sist på bollen med ett löst välriktat skott som smiter in vid stolproten. 2-0 blir halvtidsresultatet efter en välspelad första halvlek.

I halvlek gör vi första bytet då Noel lämnar för att spara lite krafter till söndagens div 1 match och Joel gör comeback efter en tids skada.. Andra halvlek blir inte riktigt lika välspelad. Syrianska flyttar upp fler spelare i offensiven för att försöka få till en reducering.Vi skapar en hel lägen, men skärpan ör inte riktigt där för att utöka ledningen. Vackratse försöket är en cykelspark av Hassan som räddas av en försvarare på mållinjen. Men efter 10 minuter gör Love det viktiga 3-0 målet för att stänga matchen. På nytt är Love på rätt plats i straffområdet och kan från nära håll trycka upp bollen i vänstra krysset.Nu tror vi lpå läktaren att proppen ska går ur Syrianska laget, men istället får matchen en lite annan utveckling. Vi tappar lite linjer i spelet, slutar att springa och alla vill framåt för att göra fler mål. Syrianska å sin sida skickar fram fler spelare och chansar vilt. Det blir svängigt och Syrianska kommer till flera bra lägen, men Toomas storspelar och får också bra hjälp av de försvararesom finns kvar. Naturligtvis kommer även vi fram i bra lägen och det är bara en fråga vilket av lagen som ska göra nästa mål. Berkant har ersatt Hassan i minut 60 och sätter sin högerback i arbete. I minut 73 får han en bra djupledsboll och sprintar ifrån försvararna, rundar målvakten och rular säkert in 4-0.

I minut 75 gör även William comeback och Nils Segolsson gör debut som seniorspelare i division 3. Båda visar att de inte är nöjda med att inleda matcherna som avbytare. Men de får också redan efter 1 minut se Syrianska reducera på en straff.En straff där Toomas är ytterst nära att rädda, men den är lite för bra slagen i hans högra hörn. Efter det blir det inga fler mål och en säker, rättvis och skön 4-1 seger är ett faktum. Även denna match klarar vi oss utan några kort, vilket gör att inga spelare är avstängda nästa match.

Nu avancerar vi i tabellen och jagar vidare mot en topp 3 placering. Nästa söndag väntar Ekers IF på Våxnäs med avspark15:00.